RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čestitka povodom Dana branitelja općine Livno

Napisano 23.09.2014. 20:46
HVO

U Domovinskom ratu ključnu ulogu imali su branitelji bez čije bi hrabrosti i odlučnosti bila upitna opstojnost Hrvata u BiH. Livno i Livnjaci s ponosom se sjećaju svojih heroja, te im se zahvaljuje za sve žrtve koje su podnijeli u Domovinskom ratu.

Uloga Livanjske bojišnice i njenih branitelja bila je od strateškog značaja jer su na Livanjskoj bojišnici hrvatske snage uspjele zaustaviti snažan napad velikosrpskih snaga, te obraniti Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Branitelji su pokazali cijelom svijetu kako se brani svoj dom i svoja Domovina.

Nekad u ratu, a danas u miru, hrvatski branitelji su stup opstojnosti hrvatskog naroda. Domovinski rat bio je simbol pobjede u nametnutom nam ratu. Dan branitelja je dan koji će mlade naraštaje podsjećati na znane i neznane heroje u Domovinskom ratu, a ujedno je odgovor na stalne pokušaje nametanja krivnje Hrvatskoj da je „izvršila agresiju na BiH“ i nastojanja da se razbije zajedništvo Hrvata i branitelja.

Dan branitelja trajno će naglašavati važnost, ulogu i značaj svih branitelja koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, te nikada nećemo dopustiti da se pogazi njihova žrtva, ugrozi budućnost i opstojnost Hrvata na ovim prostorima, koja nas je toliko puta kroz povijest skupo stajala.

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO čestita 23.9. Dan branitelja obiteljima poginulih i nestalih branitelja, ratnim vojnim invalidima, zapovjednicima, dragovoljcima, veteranima i sudionicima u Domovinskom ratu, koji su na bilo koji način sudjelovali u obrani Livna.

Predsjednik udruge

Ivica Padro

Tomislavcity.com


Nema komentara

Anketa

Ustavi