RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Četiri godine zatvora za zločine nad Hrvatima u Bugojnu

Napisano 30.01.2015. 09:43
Grb tzv. ABiH

Sud BiH potvrdio je presudu kojom je zapovjednika osiguranja logora Armije BiH Musajba Kukavicu u Bugojnu osudio na četverogodišnju kaznu zatvora zbog ratnih zločina nad hrvatskim zatočenicima, priopćeno je u četvrtak iz Suda BiH.

Kukavica, koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi, a u drugostupanjskom postupku osuđen na četverogodišnju kaznu zatvora žalio se trećestupanjskome vijeću koje mu je potvrdilo osuđujuću presudu.

Osuđen je za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika hrvatske nacionalnosti, nečovječno postupanje i mučenje koje je počinio kao časnik Armije BiH od 1993. do 1994. u logoru na stadionu Iskra u Bugojnu.

Trećestupanjsko sudsko vijeće Suda BiH je odbacilo žalbu koju je obrana uložila na raniju presudu i ova je odluka konačna, priopćio je Sud.

Protiv Kukavice se ranije vodio postupak zajedno sa Senadom Dautovićem koji je tijekom rata bio zapovjednik logora Iskra u Bugojnu, a koji je pravomoćno osuđen na 7 godina.

Naime, sa stadiona Iskra u Bugojnu u ljeto 1993. nestao je 21. najvišepozicionirani hrvatski vojni i civilni dužnosnik u Bugojnu. Oni su ubijeni, a tek je dio tijela nestalih godinama kasnije pronalažen na više lokacija.

Artinfo.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi