RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Članovi HKUD-a Brotnjo iz Čitluka predstavljat će Hrvate iz BiH na “Expo 2010.” u Shangaiu

Napisano 20.03.2010. 19:29

ČITLUK - Zahvaljujući desetogodišnjem kvalitetnom i stručnom radu te maksimalnom angažiranju svih članova HKUD-a Brotnjo iz Čitluka, okupljenih u folklornoj sekciji, izvornoj muškoj i ženskoj pjevačkoj skupini, klapi "Brotnjo",  mažoretkinjama i drugim sekcijama, članovi tog Društva postali su nezaobilazni sudionici svih kulturnih, sportskih, političkih i ostalih javnih zbivanja na području čitlučke  općine i cijele Hercegovine.

Kako smo doznali od Borislava Šimovića, utemeljitelja i desetogodišnjeg predsjednika i ujedno koreografa HKUD-a Brotnjo iz Čitluka, ovih je dana od Vijeća ministara BiH čitlučkim amaterima stiglo laskavo priznanje kao kruna za uspješan i plodotvoran desetogodišnji rad.

Naime, članovi HKUD-u Brotnjo  pozivani dobili su službenu pozivnicu za sudjelovanje na Međunarodnom sajmu „Expo 2010.“, koji će se od 1. svibnja do 31. listopada održavati u kineskom gradu Shangaiu.

Prema Šimovićevim riječima, „Expo 2010“ je najveća svjetska izložba različitih znanstvenih i kulturnih dostignuća na njoj će sudjelovati predstavnici 192 zemlje i 50-ak međunarodnih organizacija, a očekuje se da će je posjetiti 70 do 100 milijuna ljudi sa svih strana svijeta.

Kako je predviđeno, 31-ak član čitlučkog HKUD-a Brotnjo u Schangaiu će boraviti od 10 do 20 rujna, gdje će kao predstavnici Hrvata Bosne i Hercegovine, izvesti jednosatni program. Čitlučani će se tom prilikom svijetu predstaviti izvedbom tradicionalnih pjesama, plesova i običaja Hrvata iz Hercegovine, splitskih plesova, tradicionalnog Linđa, bunjevačkog kola, klapskih pjesmama, te nastupom s  diplama, guslama i drugim starim glazbalima. Tijekom desetodnevnog boravka u Kini čitlučki će amateri održati i nekoliko koncerata u Shangaiu i okolnim gradovima.

- Poziv Vijeća ministara BiH na gostovanje i nastup na „Exspo 2010“ u Shangaiu kruna je dugogodišnjeg kvalitetnog rada svih članova HKUD-a Brotnjo. Nakon nastupa u Rimu i audijencije kod Svetog oca, te brojnih naših nastupa u Hrvatskoj, Austriji, Italiji i drugim zemljama, poziv za gostovanje u Kini predstavlja nam doista veliko priznanje i čast, ali ujedno i obvezu da na toj jedinstvenoj i najuzbudljivijoj svjetskoj izložbi što dostojnije predstavimo kulturne i tradicijske vrijednosti i običaje hrvatskoga naroda Bosne i Hercegovine – kaže Bosislav Šimović, utemeljitelj HKUD-a Brotnjo iz Čitluka.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi