RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Članovi Predsjedništva BiH susreli se sa premijerkom Kosor

Napisano 06.06.2010. 09:45

Na sastanku je konstantirano kako postoji još otvorenih pitanja između dvije zemlje koja se trebaju riješiti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić, član Predsjedništva BiH Željko Komšić i šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića Miroslav Vujičić primili su predsjednicu Vlade Republike Hrvatske Jadranku Kosor.
U razgovoru su dominirale teme vezane za situaciju u Bosni i Hercegovini i regiji.
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske zahvalila je BiH za snažnu podršku Hrvatskoj na njenom putu ka EU. Naglasila je značaj koji Hrvatska daje BiH i njenim naporima ka priključenju u euroatlantske integracije.
Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su Hrvatskoj zbog podrške u dobijanju Akcionog plana za članstvo u NATO, posebno predsjednici Vlade, koja se posebno zalagala za BiH tijekom susreta sa američkim predsjednikom.
Razgovarano je i o regionalnoj siradnji i političko-ekonomskoj situaciji u obje zemlje, te poboljšanju uvjeta za intenziviranje ekonomske suradnje. Izraženo je zadovoljstvo dostignutim stupnjemodnosa BiH i Hrvatske, ali i rečeno kako ima otvorenih bilateralnih pitanja, te da bi se budućom boljom suradnjom i sastancima vlada bilateralni odnosi dvije zemlje značajno poboljšali.
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske čestitala je BiH zbog dobro organiziranih skupova - Igmanske inicijative i sastanka “EU - zapadni Balkan”, koji su poslali značajnu poruku svijetu o europskom opredjeljenju BiH, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. /VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi