RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čordaš: Naš referendum su lokalni izbori, pokazat ćemo da smo politički živi

Napisano 27.09.2016. 18:35

Ministar u vladi Republike Srpske iz redova hrvatskog naroda Davor Čordaš složio se s konstatacijom da pojedine oporbene stranke izvlače prste iz vatre i ne žele snositi odgovornost, a referendum su, kaže, u Narodnoj skupštini zajedno izglasali i oporba i vlast, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Hrvati zapravo nisu ni mogli izići na ovaj referendum jer na njega izlaze samo oni koji ovdje žive, a njih je jako malo. Većina bi morala glasati poštom, a s tim ima problema. Naš referendum je na lokalnim izborima 2. listopada. Tada ćemo pokazati da smo politički živi, da nas uopće ima, rekao je Čordaš za Dnevnik HRT-a. Prema njegovim podacima na području Republike Srpske živi 15 tisuća Hrvata i 30 tisuća je onih koji povremeno dolaze.

Za njega je apsurdno da Hrvati odlučuju o nečem o čemu zapravo uopće ne odlučuju. Tražili smo da se ovo pitanje riješi zakonom o blagdanima na razini BiH. I kad nije postignut nikakav dogovor, ostali su datumi koji je svaki od naroda imao prije nego se ušlo u državu stvorenu Daytonskim sporazumom, rekao je Čordaš. Rješenje vidi jedino u izmjenama zakona o blagdanima u Parlamentu Bosne i Hercegovine.


Nema komentara

Anketa

Ustavi