RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Cormack: Pozivam Izetbegovića i Čovića da budu lideri i pronađu rješenje za Mostar

Napisano 30.04.2016. 19:06

Veleposlanica SAD-a Maureen Cormack javno je pozvala predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića da osiguraju održavanje izbora u Mostaru u listopadu 2016. godine gostujući na FACE TV u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

– Apsolutno su potrebni izbori u Mostaru u listopadu. Pozivam gospodina Izetbegovića i Čovića da vode ovaj proces naprijed da igraju ključnu lidersku ulogu, da osiguraju da proces dođe do uspješnog završetka, da dođu do plana rješenja za izbore, rekla je Cormack.

Veleposlanica Cormack kazala je da stranke koje su bile uključene u proces pronalaska rješenja moraju zadržati opredjeljenje da rade zajedno da dođe do izbora. Ona je kazala da i ona, kao i OHR, EU i druge diplomate dijele uvjerenje da se izbori moraju održati, prenosi Patria.

– Osam godina je prošlo otkakako su građani imali priliku glasovati, ljudi moraju imati demokratsko pravo glasovati. Rješenje koje se ponudi mora ispunjavati uvjete presude Ustavnog suda, ne može biti nikakvih podjela duž etničkih linija i Mostar mora ostati jedan grad.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi