RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: BiH će dobiti kandidatski status za EU kad Hrvati budu jednakopravni

Napisano 30.09.2014. 11:19
Dragan Čović

„Želimo državu u kojoj ćemo do kraja biti ravnopravni, i s Bošnjacima, i sa Srbima. Ne želimo da međunarodna zajednica odlučuje o našoj sudbini, stoga nam je potrebna promjena Ustava i izbornog zakona. Mi trebamo pravnu državu u kojoj će svi biti jednaki da bi BiH mogla profunkcionirati kao normalna država. Bez pravne države ne možemo govoriti ni o gospodarstvu. Trebamo stvoriti ambijent da, prije svega naši ljudi ulažu ovdje, te da imaju sigurnost za sebe i svoju imovinu. Potrebno je u zakonskim okvirima različitim poreznim olakšicama omogućiti im to, rekao je predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog narodnog sabora i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović na predizbornom skupu u Rami.

Europski put BiH nitko ne zagovara više od Hrvata. Vjerujem da možemo dobiti i kandidatski status u sljedeće četiri godine, ali jedino ako BiH bude funkcionirala kao normalna država, a to neće biti dok Hrvati ne budu jednakopravni s druga dva konstitutivna naroda, ponovio je Čović.

Dodao je kako je braniteljskoj populaciji povrijeđeno dostojanstvo, a istina o Domovinskom ratu se iskrivljava. -Imamo obvezu skrbiti o obiteljima poginulih hrvatskih branitelja i vratiti dostojanstvo našim braniteljima. Socijalu pravednost trebamo dignuti na najveću moguću razinu. Moramo brinuti za sve one koji danas u potrebi. Hrvatski jezik, naš identitet i kulturnu baštinu sačuvati. Nakon izbora moramo ozbiljno krenuti u rješavanje ovih pitanja“ zaključio je dr. Čović na predizbornom skupu u prepunoj Gradskoj športskoj dvorani u Rami.

HDZ BiH sa svojim predizbornim partnerima, strankama članicama HNS-a održao je predizborne skupove i u Konjicu, Jablanici i Uskoplju, gdje su dvorane, također, bile ispunjene do posljednjeg mjesta.-Ne diramo nikoga, uvažavamo druge i drugačije, a čuvamo svoje, temelja je poruka izrečena na predizbornim skupovima u ovim općinama.

HMS

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi