RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Čim malo potegnemo ručnu prema B.Luci i Sarajevu, odmah imamo protivnike

Napisano 24.07.2014. 17:41
Dragan Čović

- Čim malo potegnemo ručnu prema nekima u Sarajevu ili Banjoj Luci, odmah protiv sebe imamo propagandnu mašineriju i protivnike koji bi željeli da se i dalje nastavi s praksom čestog neuvažavanja legitimne izborne volje hrvatskog naroda.

Stoga se nadam da će ovog puta, ubrzo nakon izbora u BiH, a najkasnije do kraja godine, biti uspostavljena vlast sukladna rezultatima izbora i da potom odmah počnemo rješavati sva teška pitanja i probleme u ovoj zemlji.

Uvjeren sam da će HDZ BiH i stranke koalicije okupljene oko HNS-a uvjerljivo pobijediti na predstojećim izborima i da će u cijelosti biti ispoštovana volja hrvatskih birača u BiH. Naravno, to neće biti lako, ali zato smo odlučni puno raditi na dobrobit svih onih koji žele mir i prosperitet ove zemlje - poručio je to jučer tijekom svoga posjeta Čapljini predsjednik HDZ-a BiH i kandidat za hrvatskog člana državnog Predsjedništva dr. Dragan Čović.

Domaćin mu je bio čapljinski načelnik i predsjednik HDZ-a BiH Čapljina dr. Smiljan Vidić sa suradnicima i pomoćnicima. Također, sastanku su, uz članove Općinskoga odbora ove stranke, nazočili i ministar poljoprivrede HNŽ-a Donko Jović i direktor Uprave za neizravno oporezivanje BiH Miro Džakula.

Uz teme vezane za liste oko predstojećih izbora, načelnik Vidić je predsjednika HDZ-a BiH upoznao i s problemima graničnih prijelaza u općini Čapljina. Točnije, radi se o problemu graničnog prijelaza Gabela Polje preko kojeg i mještani tog naselja ne mogu prelaziti granicu ako nemaju posebne propusnice.

Sve to, rekao je načelnik Vidić, već stvara ogromne probleme ne samo mještanima koji, primjerice, žive nekoliko metara od granice, a ne mogu prijeći u Metković. Zbog tog problema pojedini gospodarstvenici odustaju od posla u Gabela Polju, što u konačnici ima velike posljedice i za čapljinsko gospodarstvo. Stoga je načelnik Vidić zamolio predsjednika HDZ-a BiH da ovaj problem oko granice prenese mjerodavnim institucijama u BiH.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi