RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: HNS ne dijeli BiH, već traži njezinu reorganizaciju

Napisano 01.03.2015. 21:55
Dragan Čović

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako prijedlozi o uređenju BiH, koji su sadržani u Deklaraciji HNS-a, ne dijele Bosnu i Hercegovinu već se traži reorganizacija države i donošenje novog Ustava BiH.

- BiH je naša domovina, kazao je Čović citirajući prvi dio Deklaracije HNS-a. Dodao je kako je to odgovor zagovara li preustroj cijele BiH ili samo jednog njezinog dijela.

- Bilo koji preustroj BiH, kakav god on bio, kakva god rješenja tražili, uvijek se tiču BiH", kazao je Čović na konferenciji za novinare koja je u subotu kasno uvečer održana nakon višesatnog 6. zasjedanja HNS-a BiH u Mostaru, javlja Fena. Komentirajući svoj prijedlog da se BiH uredi kroz četiri federalne jedinice, Čović je kazao da je to jedno od rješenja koje se nudi.

- Deklaracija je ostavila dovoljno prostora da kroz institucije BiH tražimo rješenja za reorganizaciju sa svojim partnerima, istaknuo je predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH, naglasivši kako Deklaracija HNS-a nije ništa novo, nego da je to samo nastavak dokumenata, koje su potpisivali predstavnici HNS-a u zadnja tri zasjedanja.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi