RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović i Ferguson: Trenutno najvažnije spustiti tenzije

Napisano 23.02.2017. 23:06

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je s veleposlanikom Velike Britanije u BiH Edwarom Fergusonom o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, te je zajednički ocijenjeno kako je u ovom trenutku važno spustiti tenzije koje opterećuju reformske procese i skreću pažnju s europskog puta BiH, a koje su u posljednje vrijeme vidno narušile medijsku klimu i opterećuju funkcioniranje države, prenosi Fena.

S tim u vezi sugovornici su se suglasili kako je nužno da institucije na svim nivoima nastave nesmetano ispunjavati reformske obveze, naročito one koje se vežu za europski put Bosne i Hercegovine.

Također, zaključeno je da je negativne posljedice cikličnih političkih kriza potrebno preduhitriti i neutralizirati posvećenim radom na implementaciji ključnih institucionalnih i gospodarskih reformi na svim nivoima putem kompromisa, dijaloga i funkcioniranja institucija.

Veleposlanik Ferguson na kraju susreta još jednom je istaknuo kako će njegova zemlja i dalje nastaviti pružati punu podršku Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi