RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović i Josipović za što hitniju provedbu europske inicijative za BiH

Napisano 16.12.2014. 12:30
Čović i Josipović za što hitniju provedbu europske inicijative za BiH

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru, nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, kako BiH treba što hitnije provesti inicijativu iz Bruxelelsa, te da je uvjeren kako će se domaći političari uspjeti dogovoriti oko nje i pokazati EU da to mogu i uraditi.

– Ja sam uvjeren da ovaj put kada se dogovorimo da ćemo i provesti inicijativu i mislim da ćemo se već danas u Sarajevu ugrubo dogovoriti oko nje. Predsjedništvo je zakazano za 23. prosinca i mislim da mi više nemamo luksuz na neizvršenje obveza oko kojih se dogovorimo – naglasio je Čović, kako prenosi Fena

– Više vremena nemamo. Moramo se ponašati kao odgovorni političari i ono što obećamo u Bruxellesu u EU i ostalim vanjskim partnerima moramo i uraditi – dodao je hrvatski član Predsjedništva BiH.

Na pitanje kako gleda na inicijativu iz Bruxellesa, Josipović je kazao da Hrvatska, ne samo da stoji iza te inicijative, već je dobar dio njezinog sadržaja hrvatska inicijativa.

– Znate da je ministrica vanjskih poslova RH Vesna Pusić, uz sve nas, bila snažni zagovornik takvih, posebno dizajniranih direktiva za BiH –naglasio je hrvatski predsjednik, dodavši kako BiH ima specifične odnose i probleme te da je dobro što je EU dala i specifičan pristup za BiH, a da će Hrvatska na sve moguće načine nastaviti da pomaže BiH gdje god to može.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, održao je danas predavanje studentima Sveučilišta u Mostaru o temi vanjska politika i sigurnost.

Predsjednik Josipović posjetit će u 13 i 30 Galeriju Franjevačkog samostana na Širokom Brijegu, a u 15 i 30 u Livnu će razgovarati sa županijskim premijerom Brankom Ivkovićem i građanima.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi