RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Incident u EP HZHB vrijeđa ljudsko i vjersko dostojanstvo hrvatskog naroda

Napisano 17.04.2015. 20:24
Dragan Čović

Predsjedništvo HDZ-a BiH na današnjoj je sjednici održanoj u Mostaru jednoglasno osudilo incident koji se dogodio, kako je to rečeno, tokom nedavne posjete ministra energetike Reufa Bajrovića “Elektroprivredi HZHB” kada su uklonjena sva hrvatska obilježja iz sale za sastanke.

Pozvali su Upravu i Nadzorni odbor ovog poduzeća da se povuku i daju ostavku.

“Mi ćemo pozvati upravu da se odmah povuče i da ostavku, a ako to ne urade to će vrlo brzo uraditi hrvatski narod – istaknuo je Čović, naglasivši kako je iz ureda uklonjeno sve ono što je aludiralo na hrvatstvo, izjavio je danas novinarima lider HDZ-a BiH, Dragan Čović, te dodao kako po njegovom mišljenju, vodstvo Elektroprivrede, to je i poslušalo i skinulo hrvatska obilježja, unatoč protivljenju uposlenika koji nisu vezani za trenutnu strukturu uprave.

“To će sad izazvati, siguran sam, dosta problema u funkcioniranju izvršne vlasti u Federaciji i to se procjenjuje kao jedan direktan udar! U svakom slučaju, na jedan vrlo jasan način Predsjedništvo se o tome očitovalo da ćemo spriječiti bilo kakve pokušaje koji udaraju na ljudsko i vjersko dostojanstvo, rekao bih svakog, ne samo hrvatskog naroda”, poručio je Čović.

Inače, javnost je o tome saznala od Nezavisnog sindikata uposlenih u EPHZH u čijem se saopćenju, koje je potpisao predsjednik Dubravko Pervan navodi: – Zaprimili smo informaciju kako je 14. travnja 2015. godine prilikom posjete JP EP HZHB d.d. Mostar ministra Reufa Bajrovića kao čin umilnosti i dodvoravanja izvršen nezapamćen atak uklanjanja iz prostorija za sastanke svih obilježja sa hrvatskim znakovljem zahvalnica i diploma koje su uručene za sponzorstva i donacije koje su dostavile udruge i institucije u proteklom razdoblju.

HSM

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi