RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Optimističan sam u vezi Mostara, ali bio sam i u vezi EU i NATO integracija, što se nije pokazalo ispravnim

Napisano 22.07.2016. 15:20

Lideri vladajućih političkih stranaka u Federaciji BiH nisu uspjeli sinoć doći do konačnog odgovora o izborima u Mostaru ni nakon sastanka s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, prenosi Klix.ba

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić iznijeli su svoj prijedloge s kojim se nije složilo izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom ove stranke Draganom Čovićem.

Čović je kazao kako su sve stranke izrazile opredjeljenje da izbori u Mostaru budu održani u listopadu dodajući da su stranke prokockale političke dogovore u zadnjih šest mjeseci.

On je kazao kako vladajuće stranke u FBiH moraju postići dogovor o Mostaru, ali i drugim ključnim pitanjima. Kazao je kako je optimističan, ali da je isto tako bio i optimističan u vezi s EU i NATO integracijama BiH što se na kraju nije pokazalo ispravnim.

Čović je kazao da ne vidi nikakav razlog da se bilo tko u Mostaru osjeća ugroženim i da koalicijske stranke moraju vratiti povjerenje.

"Vrijeme je isteklo i možemo to uraditi u idućih dan ili dva", kazao je Čović.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić rekao je da je koalicija SDA i SBB imala jedinstveni stav u vezi s izborima u Mostaru, ali da stajališta HDZ-a BiH nisu bila takva.

On je kazao i kako će političke stranke u idućih nekoliko dana raditi na tome da dođu do rješenja.

Medijima se na kraju obratio i Bakir Izetbegović koji je kazao kako su SDA i HDZ BiH bili blizu rješenja, ali da je u jednom trenutku došlo do depresivnog razlaza i nepovjerenja. Dodao je da je baš zbog toga dobrodošao interes Veleposlanstvo SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva.

On je rekao i da se mora nastaviti intenzivnije tragati za rješenjem i da će SDA nastaviti razgovarati sa HDZ-om BiH te vidjeti može li se ići s nekim srednjim rješenjem.

Kako je kazao problem su bile kvote, kompenzacijske liste i izborni predstavnici. Poručio je i kako SDA inzistira da sve bude riješeno političkim dogovorom na papiru i da se ne nada bilo kakvom rješenju u idućih deset dana.


Nema komentara

Anketa

Ustavi