RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Predložit ću da cijelo Predsjedništvo BiH nazoči inauguraciji Kolinde Grabar-Kitarović

Napisano 30.01.2015. 19:12
Kolinda Grabar Kitarović i Dragan Čović u Mostaru

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dobilo je poziv za inauguraciju nove predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, potvrdio je Feni hrvatski član državnog predsjedništva Dragan Čović.

Po njegovim riječima, Predsjedništvo tek treba donijeti odluku hoće li sva trojica članova nazočiti ovoj svečanosti koja će biti održana 15. veljače u Zagrebu.

- Prema jednom prethodnom preliminarnom dogovoru planirano je da idemo sva trojica, ali kako nije bio poznat termin tog, kao i nekih drugih događaja, zaključili smo da ćemo naknadno dogovoriti hoćemo li ići u kompletnom sastavu. Ja sigurno idem, a moj će prijedlog biti da idemo sva trojica i da na jedan svečan način kao predsjednici susjedne i prijateljske zemlje nazočimo tom događaju, kazao je Čović.

Govoreći o mogućnosti da jedan od prvih vanjskopolitičkih susreta novoizabrane hrvatske predsjednice bude upravo sa članovima Predsjedništva BiH Čović kaže kako su njegovi dosadašnji razgovori s Grabar-Kitarović išli u tom pravcu.

- Ona je od 19. veljače formalno u ulozi predsjednice i vidjet ćemo njezin plan i dinamiku, ali čini mi se kako će BiH biti prioritet u toj vanjskopolitičkoj komunikaciji. Meni je logično da jedan od prvih susreta novoizabrane predsjednice izvan Hrvatske bude upravo s Predsjedništvom BiH, izjavio je za Fenu član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović koja će na čelu Hrvatske zamijeniti Ivu Josipovića bit će održana u nedjelju, 15. veljače, na Markovu trgu u Zagrebu. Nova hrvatska predsjednica prisegnut će pred predsjednicom Ustavnog suda RH Jasnom Omejec, a na svečanosti za koju pripreme uveliko traju očekuje se nazočnost većeg broja državnika iz Europe i svijeta.


Nema komentara

Anketa

Ustavi