RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović s Mooreom: Potreban novi izborni zakon da se eliminira preglasavanje Hrvata

Napisano 18.09.2014. 11:36
Čović s Mooreom

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović sastao se sa šefom misije OESS-a u BiH, Jonathanom Mooreom.

Na sastanku se, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, razgovaralo o planovima i strategiji koju provodi HDZ i HNS BiH u Izbornoj kampanji, a Čović je upoznao Moorea i o planovima nakon izbora.

Razgovaralo se o situaciji u Mostaru, o obrazovanju gdje postoje problemi i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, te mnogim drugim temama.

„Ovaj kratki sastanak s dragim prijateljem je koristan višestruko da realno pogledamo kako danas živimo u BiH što smo napravili u zadnjih nekoliko mjeseci i evo što se nas tiče osobno izborna je kampanja već krenula i ja bi rekao da ona traje od prošlih izbora, kazao je Čović.

Dodao je kako želi informirati “dragog gosta što to radi HDZ BiH, zašto smo pokrenuli projekt HNS-a BiH, kako vjerujemo da ovi naši hrvatski odgovori mogu pomoći da ovu našu državu učvrstimo u jedan vrlo važan iskorak kad je u pitanju euroatlantski projekt”.

-Kako stabilizirati unutarnje odnose, a u osnovi sve to kako bi dobili jednu pravnu državu i borbu protiv kriminala i korupcije dignuti na jednu višu razinu i time stvoriti preduvjete pravne države. Otvarati nova radna mjesta koja će osigurati jednu dodatnu stabilnost i da dugoročno razmišljamo o budućnosti države BiH“, rekao je Čović, te dodao:

„Ono što smo radili u proteklih 5-6 godina, a mislim na presudu u Strasbourgu, moramo žurno riješiti i baviti se životnim pitanjima građana BiH kako bi spriječili da mladi ljudi odlaze iz BiH zbog nerada određenih političkih opcija. Mi smo na Kupresu na jednoj kratkoj klauzuri vrlo jednostavno predstavili, prije svega svom članstvu, ono što bi bila ključna pitanja funkcioniranja BiH, a osnova je bila istraživanje javnog mnijenja koje su provodile mnoge institucije, i one izvana i naše domaće i naravno dobili smo odgovore na neka pitanja i devet njih se uglavnom veže na ovih sedam tema koje smo mi ponudili odgovor, jedne od njih je normalno funkcioniranje BiH, što znači novi izborni zakon da mi više ne razmišljamo kao Hrvati hoće li nas netko preglasati“, zaključio je dr. Čović.

„Odmah poslije izbora treba pomiriti sve vlade na svim razinama, da BiH može naprijed, ka Europskoj Uniji“, istakao je Moore nakon sastanka.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi