RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović s Vujanovićem: Crna Gora zagovara ravnopravnost triju naroda u BiH

Napisano 30.08.2016. 15:48

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se jučer s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem na Cetinju. Čović i Vujanović na početku susreta su utvrdili da su odnosi dviju zemalja dobri, bez otvorenih pitanja.

Hrvatski član Predsjedništva BiH izvjestio je crnogorskog predsjednika Vujanovića o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te o njenom napretku na euroatlanskom putu. Predsjednik Vujanović je izjavio da Crna Gora zagovara ravnopravnost triju naroda u Bosni i Hercegovini, te je izrazio spremnost pružiti svaku vrstu pomoći da se to i ostvari.

Također je razgovarano i o napretku dviju zemalja na putu ka članstvu u Europsku uniju, te je ovom prilikom predsjednik Vujanović ponudio pomoć Crne Gore Bosni i Hercegovini u procesu EU integracija.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u okviru regionalne turneje sastatao u Podgorici i s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Planiran je i susret s predsjednikom Republike Albanije Bujarom Nishanijem u Tirani, te s Edijem Ramom, premijerom Albanije u Draču.

Za srijedu, 31. kolovoza 2016. godine, planiran je susret s Gjorgem Ivanovim, predsjednikom Republike Makedonije u Ohridu, a 1. septembra 2016. godine u Beogradu će se hrvatski član Predsjedništva BiH sastati s Aleksandrom Vučićem, premijerom Republike Srbije, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi