RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Saša Dalipagić kandidat za zamjenika ministra prometa i veza BiH

Napisano 30.03.2015. 15:49
Dragan Čović

Saša Dalipagić, najvjerojatnije će biti novi kandidat HDZ-a za zamjenika ministra prometa i komunikacija BiH, potvrdio je za “Dnevni avaz” Dragan Čović, lider HDZ-a.

Predlažući Dalipagića koji ne dolazi iz reda ni jednog od konstitutivnih naroda u BiH umjesto Predraga Kožula koji se izjašnjavao kao Hrvat, HDZ je s ovim ispoštovao ustavne i zakonske odredbu koje propisuju da ministar i zamjenik u Vijeću ministara BiH ne mogu biti iz istog naroda.

U ranijem prijedlogu ta imenovanja nisu bila ustavna i zakonita, s obzirom na to da je DF, iako je ranije najavljivao da će u Vijeću ministara tražiti pozicije samo iz reda ostalih, na mjesto ministra prometa i komunikacija predložio Slavka Matanovića, koji se izjašnjava kao Hrvat, a isto se izjašnjavao i HDZ-ov kandidat Predrag Kožul.

S obzirom da su za ostale kandidate za pozicije u Vijeću ministara u Središnjem izbornom povjerenstvu okončane provjere, a u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu su u tijeku, u ovisnosti kada budu gotove provjere za Dalipagića, moći će biti sazvana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj bi trebao biti potvrđen novi saziv Vijeća ministara BiH.

Saša Dalipagić je, inače, suprug poznate mostarske odvjetnice Nade Dalipagić, i brat slavnog košarkaša Dražena Dalipagića, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi