RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović u Vitezu: Razvojem gospodarstva zaustaviti iseljavanje Hrvata

Napisano 31.08.2014. 08:40
Čocić s gospodarstvenicima u Vitezu

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i kandidat ove stranke za hrvatskog člana Predsjedništva BiH susreo se jučer u Franšiznom centru u Vitezu s gospodarstvenicima iz svih općina Županije Središnja Bosna. Čović u ranijem razdoblju se sastao s gospodarstvenicima u Širokom Brijegu, a slične susrete planira upriličiti i u Mostaru i Orašju.

''U programu HDZ BiH gospodarstvo zauzima posebno mjesto. Bez razvoja gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta mi ne možemo riješiti naš ključni problem, problem iseljavanja Hrvata. Upravo zato od vas gospodarstvenika želimo čuti s kakvim se problemima susrećete kako bismo ih, uvjeren sam kao i dosad, zajednički pokušali riješiti“'', istaknuo je Dragan Čović.

A kao ključne probleme gospodarstvenici s područja ŽSB naveli su pravnu nesigurnost, opterećenost brojnim nametima, izostanak financijske potpore realiziranju projekata kroz Razvojnu banku Federacije BiH, navedeno je u priopćenju.

''Sve probleme koje ste naveli moći ćemo rješavati ukoliko nakon Općin izbora budemo politčki u poziciji da se vlast bez nas ne može formirati ni na jednoj razini, od vama vrlo bitne županijske, preko federalne koja je proizvela većinu problema o kojima govortite'', istaknuo je predsjednik HDZ BiH prof.dr. Dragan Čović koji je i ovom prilikom naglasio važnost što masovnijeg izlaska na izbore kao glavnog preduvjeta rješavanja svih otvorenih pitanja u BiH, o donošenja novog Ustava po mjeri i hrvatskog naroda do izuteno važnih gospodarskih pitanja kao preduvjeta opstanka Hrvata u BiH i Središnjoj Bosni.

Bljesak

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi