RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović: Za BiH postoji rješenje, no ponekad ga je teško pronaći

Napisano 17.03.2017. 23:16

Nakon službenog otklanjanja znaka upitnika iz naziva znanstveno-stručnog skupa „Hrvati Bosne i Hercegovine-nositelji europskih vrijednosti?“  koji se 16. i 17.ožujka održao u Neumu, te iznošenja prijedloga zaključaka skupa, novinarima se obratio i Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, čiji je  Ured i inicijator ovog skupa.

Čović je izrazio zadovoljstvo organizacijom i rezlutatima koje je polučio ovaj znanstveno-stručni skup. Također je izrazio izrazio i zahvalnost svim sudionicima skupa, znanstvenicima, autorima, organizatorima, suorganizatorima te najavio ponovno i slično okupljanje iduće godine, piše Dnevnik.ba.

Na upit novinara da prokomentira navode nekih sarajevskih medija kako će se na skupu u Neumu proglasiti Treći entitet i revitalizirati Herceg Bosna, te također očekivanja hrvatskog naroda oko jasnog definiranja smjera politike hrvatskih političkih predstavnika, Čović je naglasio kako je okupljanje  Neumu organizirano kakao bi pružilo strategiju i jasan pravac kretanja hrvatskog naroda u BiH, što je i pokušano kroz tri panela koja su obuhvatila sve aspekte života Hrvata u ovoj državi.

„Dobili smo sadržajnu osnovu na temelju koje možemo kompetentno razgovarati sa našim prijateljima o budućnosti odnosa u Bosni i Hercegovini, ali opet, ne podcijenimo, ovo je primarno znanstveni skup“, naglasio je Čović te dodao kako je namjera prije svega bila dobiti znanstvenu notu političkoj svakodnevici i političkim razgovorima.

Čović je osobito naglasio kako neće špekulirati o tome načine kako je netko doživio i prokomentirao skup - „no baš ti komentari daju nam za pravo da organiziramo i iduće znanstveno-stručne skupove!“-jasno je poručio hrvatski član Predsjedništva BiH.

Na upit ima li za Bosnu i Hercegovinu rješenja, što se kao pitanje provlačilo kroz dva dana neumskog druženja,  Čović je izrazio uvjerenje kako rješenja mora biti, no ponekad ga je jednostavno teško dokučiti.

„Naše je da tragamo, zato je meni iz političke perspektive sve ovo ohrabrenje da zajedno sa drugim kolegama, pa i onima koji promišljaju potpuno drugačiju budućnost Bosne i Hercegovine, pokušamo prepoznati izbalansirano i koordinirano rješenje kojim će svi biti zadovoljni“ –istaknuo je Čović na koncu znanstveno-stručnog skupa u Neumu „Hrvati Bosne i Hercegovine-nositelji europskih vrijednosti?“


Nema komentara

Anketa

Ustavi