RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čudo treba dokazati: Ispituje se svaka sitnica u Međugorju

Napisano 05.06.2010. 11:49
Međugorje

Međunarodna istražna komisija za Međugorje koju je osnovao papa Benedikt XVI da bi donijela konačan sud o ukazanju Gospe u Međugorju, već uveliko radi, ali rezultati istrage neće biti brzo poznati javnosti, kaže za San glavni sekretar Biskupske konferencije BiH Ivo Tomašević, koji pojašnjava da Vatikan ne želi žuriti sa odlukom o Međugorju.

"Svaka se sitnica ispituje i svako zna šta mu je raditi. Slučaj Međugorja nije nešto što se može rješiti za dan ili dva, to je svima jasno. Proći će i mjeseci, a možda i godine dok se sve istrage ne završe", kaže Tomašević.

Sugovornik je svjestan da odluka Vatikana, kakva god bude, ipak neće spriječiti stotine tisuća ljudi da dolaze u Međugorje, niti će naškoditi vjeri. Tomašević kaže da je čudo teško dokazati, zbog čega je i potrebno vrijeme.
"Vatikan je po ovim pitanjima vrlo strog. Mi više nemamo ništa sa tim, Papa je poslao svoje ljude, stručnjake koji znaju šta rade. Vatikan želi staviti točku na to", kaže Tomašević.

"Prije 30 godina je rečeno da u Međugorju nema ništa čudesno. Ali, vidjet ćemo šta će sada odlučiti. Za čudo trebaju i dokazi, ko god tvrdi da je ozdravio, morat će i dokazati kako i na koji način", kaže Ivo Tomašević.


Nema komentara

Anketa

Ustavi