RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Cvitanović nezadovoljan radom HNS-a: Stranačka tijela će donijeti odluku o našem statusu

Napisano 13.10.2017. 23:23

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, gostujući u Danu uživo na N1 kazao je kako će sutra u Kupresu biti održana sjednica Središnjeg odbora HDZ-a 1990 na kojoj će biti doneseno nekoliko odluka. On je poručio da je Hrvatski narodni sabor postao instrument HDZ-a i Dragana Čovića.

"Očekujem zbijanje stranačkih redova, raspravu o aktualnoj političkoj situaciji, odnosima u HNS-u. Nakon rasprave ćemo donijeti odgovorne zaključke, za stranku, narod i BiH jer Središnji odbor je najvažnije stranačko tijelo", kazao je Cvitanović za N1.

Hoće li HDZ 1990 napustiti HNS?

"HDZ 1990 je od prvog dana jedan od osnivača temelja HNS-a, tijela koje smo zamislili kao jedno krovno nacionalno tijelo koje bi koordiniralo ukupan društveni život Hrvata u BiH i koje ne bi bilo previše opterećeno političkim odnosima među političkim predstavnicima Hrvata u BiH. Nažalost, u kontinuitetu već dugo vremena upozoravamo da nismo zadovoljni odnosima u HNS-u, da je HNS postao instrument jedne stranke, jednog čovjeka, odnosno HDZ-a BiH i gospodina Čovića kao mehanizam za gušenje pluralizma i razvoja drugih političkih opcija kod Hrvata", kazao je Cvitanović

"Na to ćemo jasno ukazati, jasne ćemo poruke poslati, a Središnji odbor će donijeti odluku u skladu sa raspravama i procjenama nas koji ćemo sudjelovati. U ovom trenutku mogu vam reći da će moj prijedlog biti da raspravu usmjerimo ka nastupu HDZ-a 1990 na izborima, ka formiranju jednog političkog bloka koji će se na izborima ponuditi biračima kao mogućnost izbora mijenjanja ove loše politike predstavljanja Hrvata u BiH", kazao je Cvitanović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi