RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Derventa: Oštećena vozila Hrvata dok su igrali tradicionalnu igru prstena

Napisano 10.02.2016. 21:07

- U selu Kulini kod Dervente dogodio se organizirani napad na Hrvate okupljene u zgradi seoske čitaonice na tradicionalnoj igri prstena. Napad se dogodio u subotu, 6. veljače oko 20 sati, a napadači su porazbijali pet automobila parkiranih uz lokalnu cestu koja prolazi kroz Kulinu, objavljeno je na stranici Udruge Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu - "Feniks".

- Na igru prstena Kulinčani i njihovi gosti okupili su se u mjesnoj čitaonici oko 18 sati i parkirali, kako je tko mogao, duž asfaltnog puta, ali tako da nisu bili na smetnji prometu koji se ovuda odvija između Dervente i Podnovlja. Nešto iza osam sati uvečer netko od njih je otišao do svog automobila da uzme nešto i zatekao razbijena stakla od strane puta. Kasnije se ustanovilo da su stakla polupana na pet automobila u nizu, a iz nekih su uzeti dokumenti i neke druge stvari, navedeno je na stranici.

- Napad bi se lako mogao protumačiti kao slučajna provala neke provalničke ekipe, koja je iskoristila pogodnu priliku, ali budući da se takav isti napad dogodio i pretprošle godine, jasno je da netko smišljeno koristi priliku da pošalje poruku domicilnim Hrvatima da mu nije po volji što se okupljaju oko svojih kuća i u svojim selima. Takve, pak, poruke nisu za lokalnu policiju, nego za neke više razine i policije i politike, zaključuje se na portalu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi