RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

DF: Mandilović će se izjasniti kao Ostali, Vlada FBiH i VM moraju biti imenovani isti dan i isti sat!

Napisano 27.03.2015. 10:20

Željko Komšić čelnik DF-a kazao je kako je odlučeno da će se ostaviti na volju svim kandidatima da se izjasne o nacionalnim identitetima onako kako žele.

- Doktor Milan Mandilović je odlučio kako će se izjasniti kao Ostali što znači da DF u Vladi FBiH neće imati tri srpska mjesta - kazao je Komšić.

Posljednji zaključak Predsjedništva DF-a jeste da oni uvjetuju da se Vlada FBiH i Vijeće ministara moraju imenovati isti dan i isti sat, inače DF neće glasati za Vladu FBiH.

- Ovakav uvjet su imali neki pregovarači od početka, a sada je ovo naš jedini uvjet - kazao je Komšić, dodavši kako se danas čuo sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem, ali nije sa Draganom Čovićem.

- Nemojte mene pitati zašto Čović ne komunicira sa mnom to treba njega pitati, ali ako on ne želi sa mnom logično je kako onda ne mogu ni ja s njim. Važno je napomenuti da mi nismo utjecali na odluku doktora Mandilovića kako će se izjasniti jer to je svačije pravo uraditi kako se osjeća - kazao je Komšić.

Inače Komšić smatra da tehnički do 31. ožujka neće biti moguće imenovati Vladu FBiH i Vijeće ministara ali da to ne smatra velikim problemom jer Budžet za FBiH je predložen i neće biti nikakvih zastoja.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi