RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

DF-u nije legla priča o ravnopravnosti: Smatramo da ponašanje Karamarka svrstava HDZ uz bok ekstremističkim ultradesničarskim strankama

Napisano 03.03.2015. 19:59
Tomislav Karamarko

DF osuđuje nastavak miješanja Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ u unutarnja pitanja BiH i njegove huškačke izjave smatra prijetnjom po stabilnost i europsku budućnost regije.

"Nakon ekstremističkih izjava kojima priziva podjelu BiH, Karamarko je jučer otišao i korak dalje i dao sebi za pravo govoriti o tome što je za njega „prihvatljivo" u BiH, a što ne. Mi u DF-u smatramo da takvo ponašanje Karamarka svrstava HDZ uz bok ekstremističkim ultradesničarskim strankama kakve su Jobbik i Nacionalni front. Da u tim navodima imamo pravo, govori i činjenica da je potpredsjednik HDZ-a Drago Prgomet dao ostavku zbog Karamarkove ultradesničarske politike", priopćeno je iz DF-a.

Iz DF-a Karamarka podsjećaju da projekt podjele BiH nije uspio ni u težim vremenima po BiH i da je taj pokušaj danas definiran kao „zajednički zločinački poduhvat" na međunarodnim prasvosudnim instancama koje su za to nadležne.

- Tvrdnje o pravu na skrb za sunarodnjake izvan granica smo mogli slušati i ranih devedesetih kada je Srbija pod izgovorom brige za Srbe izvan Srbije izvršila agresiju na BiH, odnosno na Hrvatsku, te pozivamo Karamarka da povuče svoje izjave. Međutim, pošto tvrdi da u Europi postoje manjine koje imaju više prava od Hrvata u BiH, pozivamo Karamarka da kaže koje su to manjine. Možda Srbi u Hrvatskoj?, navode iz DF-a.

Ističu i kako očekuju da će i građani Hrvatske postati svjesni opasnosti koja se nadvila nad njihovom zemljom i da će odlučno odbaciti povratak u prošlost koju priziva Karamarko.

- Mi ćemo, pak, ostati dosljedni obrani vrijednosti zajedničke i jedne BiH, antifašizma i prava svih građana da budu jednaki i ravnopravni na svakom koraku BiH. Sve izvan toga su nacionalističke iluzije i izmaglice koje su građani, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost, skupo plaćali dok su razni karamarci navijali sa sigurne zagrebačke ili beogradske udaljenosti, priopćeno je iz DF-a.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi