RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dodik: Izetbegović je sve zaustavio jer ne želi vidjeti Hrvate kao ravnopravne

Napisano 29.07.2015. 22:37

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Bakir Izetbegović najveći kočničar svih procesa u BiH jer želi da od BiH napravi unitarnu i šerijatsku državu.

Dodik je istakao kako je on predsjednik Republike Srpske i da je njegova ustavna obveza štititi nadležnosti i prava Srpske.

- U biti svega je sukob i borba protiv unitarizacije koju predstavlja Bakir Izetbegović. Veoma mi je drago ako misli da sam to zaustavio. Da je prošao projekt Bakira Izetbegovića i njegovog oca ovdje nikome ne bi bilo dobro, pa ni Bošnjacima - izjavio je Dodik, komentirajući Izetbegovićeve izjave da je Dodik najveći kočničar svih procesa u BiH.

Dodik je podsjetio da je posljednjih pet godina, kada je riječ o europskim integracijama, Republika Srpska prihvatila mehanizam koordinacije i rješenje za presudu "Sejdić - Finci", dok je Izetbegović sve zaustavio jer nije želio da vidi Hrvate ravnopravne.

- Izetbegović je i neki dan rekao da nastavlja politiku svoga oca. To znači da moramo biti oprezni jer mi ovdje ne želimo unitarnu BiH i ne želimo šerijatsku državu. Nas BiH zanima onoliko koliko je to predviđeno Daytonom - kaže Dodik.


Nema komentara

Anketa

Ustavi