RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dvadeseta godišnjica smrti Darka Kraljevića

Napisano 04.07.2015. 21:50

Svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Jurja u Vitezu, obilježena je dvadeseta godišnjica smrti pukovnika HVO-a Darka Kraljevića. Svetu misu je predvodio vikar Franjevačkog samostana u Gučoj Gori, fra Josip Filipović, a misi su prisustvovali rodbina i prijatelji pokojnog Darka, te suborci i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i predstavnici političke i zakonodavne vlasti općine Vitez.

Svi su oni uz Kraljevićevo spomen-poprsje podignuto ispred Hrvatskog doma u središtu grada upalili svijeće i položili svježe cvijeće, kao i na njegov grob na groblju Kruščica.

Kraljević je jedan od organizatora obrane Lašvanske doline i cijele središnje Bosne od srbo-četničke agresije, a istakao se i u kasnijim borbama protiv Armije BiH. Osnivač je HOS-a u Vitezu, a bio je zapovjednik HOS-a srednje Bosne i osnivač i zapovjednik PPN-a „Vitezovi“. Posmrtno je promaknut u čin brigadira. Kraljević je 2. srpnja 1995. poginuo u prometnoj nezgodi na istočnom ulazu u Vitez.

Spriječen doći na obilježavanje godišnjice smrti, brzojav suosjećanja i sjećanja na prijatelja Darka Kraljevića obitelji, prijateljima i suborcima poslao je Dario Kordić.

Vitez.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi