RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ekocid u rijeci Lištici: Klorom pobili i ostavili u koritu na stotine mrtvih riba

Napisano 03.07.2015. 12:54

Na redakcijski mail portala Jabuka.tv stiglo je pismo čitatelja, popraćeno fotografijama, u kojem upozorava na ekocid koji se dogodio u rijeci Lišticu u Širokom Brijegu.

Naime, zbog velikih vrućina, rijeka Lištica je, dijelom zbog suše, a dijelom zbog rekonstrukciju vodoopskrbnih kanala koji, kako tvrdi naš čitatelj, većinu vode ”odvlači” iz korita, skoro u potpunosti presušila u selu Uzarići.

Također, ističe da su krivolovci iskoristili situaciju te da su uz pomoć klora ubili na stotine mladih pastrva.

”U četvrtak u popodnevnim satima krivolovci su se prošetali uz rijeku Lišticu u selu Uzarići gdje su sipali klor ispod svake grane, pećine i kamena. Velike su ribe pokupili, ali iza sebe su ostavili užasavajuće prizore – na više stotina malih mrtvih pastrva,” navodi ogorčeni čitatelj te dodaje: ”Tragedija je time veća što su pastrve iz Lištice jedinstvene i razlikuju se od svih ostalih pastrva”.

Čitatelj je ovim putem želio apelirati krivolovcima da prestanu činiti gore sve navedeno, a također se kritički osvrnuo na ribolovno društvo koje, kako on tvrdi u mailu poslanom u redakciju portala Jabuka.tv, aktivno radi samo mjesec dana prije izdavanja dozvola.


Nema komentara

Anketa

Ustavi