RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Federalne institucije u Mostaru, sele se u "Staklenu banku"

Napisano 13.02.2016. 11:50

Vlada FBiH prihvatila je izvjeće o radu Međuresorne radne grupe za pripremu prijedloga trajnog smještaja federalnih organa i tijela u Sarajevu i Mostaru i prijedloga za rješavanje pitanja ostalih nekretnina koje su u vlasništvu ili posjedu Vlade i drugih federalnih institucija, za period studeni 2015. - siječanj 2016. godine.

Vlada je prihvatila prijedlog radne grupe da objekt za trajni smještaj federalnih organa i tijela u Mostaru bude zgrada Privredne banke, takozvana „Staklena banka".

Prihvaćen je i prijedlog da, s ciljem osiguranja svih preduvjeta za trajni smještaj federalnih organa i tijela u Mostaru u ovaj objekat, bude formirana posebna radna grupa sa zadatkom da utvrdi njegov status i sve imovinsko-pravne činjenice.

Kada je riječ o smještaju Federalne vlade u Sarajevu, Vlada je prihvatila prijedlog radne grupe da, u skladu sa zakonskom procedurom, bude iznajmljena zgrada „Energoinvesta". Ukoliko budu stvoreni uvjeti za preuzimanje/kupovinu zgrade, ovo bi rješenje postalo trajno. U suprotnom, rješenje je izgradnja nove zgrade.

Formirana je radna grupa od predstavnika „Energoinvesta", Službe za zajedničke organe i tijela Federacije BiH, Ureda premijera FBiH, Generalnog tajništva Vlade FBiH, Federalnog ministarstva financija i Federalnog pravobraniteljstva, sa zadatkom da, u roku od 15 dana, analizira današnje zaključke i, na tom osnovu, sačini prijedlog rješenja.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi