RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gašparević: Hrvatska diplomatska inicijativa dobra vijest za BiH

Napisano 21.10.2016. 19:08

Politički analitičar i kolumnist Hrvatskog Medijskog Servisa Pejo Gašparević smatra da nova diplomatska inicijativa predsjednice i premijera Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića, prema BiH unosi svježinu u međudržavne odnose. Oboje dužnosnika govore o nužnosti prijateljske pomoći Hrvatske kako bi se BiH što je prije moguće priključila EU, a zatim i NATO-u, istakao je Gašparević u izjavi za TV1.

Ovaj diplomatski potez, smatra, treba biti cijenjen u BiH.

“Hrvatska je članica EU i NATO-a i ona ima instrumente pomoći BiH da se ova država brže uključi u euroatlantske integracije, nego što je to do sada bio slučaj. Hrvatska nije velika i moćna zemlja, ali jeste susjed BiH. U takvim situacijama jako se poštuje mišljenje susjednih zemalja. Takva inicijativa je iz bh. perspektive jako dragocjena i dobra je vijest za BiH”, ocijenio je Gašparević.

Mišljenja je da izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, da želi na najdobronamjerniji način pomoći BiH da što brže uđe u EU, treba shvatiti kao izravan prijateljski potez Hrvatske da se pomogne BiH.

“Očekujem da će ta inicijativa naići na pozitivne reakcije u BiH”, poručio je Gašparević.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi