RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Godišnjica stradanja Hrvata u Bugojnu: Nitko od onih koji su zapovjedili ovaj zločin nije procesuiran

Napisano 27.07.2015. 15:45

Polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja na groblju Sultanovići te misom zadušnicom u Bugojnu je danas obilježena 22. godišnjica progona i stradanja hrvatskog stanovništva u toj općini.

- Svake godine bol je sve veća jer još ne znamo za sudbinu 22 zatočenika u logorima Armije RBiH. Onaj tko ih je odveo zna i gdje su i kakva ima je sudbina - kazala je novinarima predsjednica Udruge obitelji stradalih i nestalih Hrvata Bugojna Dijana Strujić, naglasivši kako nitko od onih koji su zapovjedili ovaj zločin nije procesuiran iako je, kako kaže, javnosti poznato da su to dužnosnici ratnog Predsjedništva općine Bugojno.

Podsjetila je i kako je prije nekoliko dana bezuspješno završena još jedna potraga za tijelima nestalih logoraša iako je zaštićeni svjedok Tužiteljstva BiH potvrdio kako su zakopana na lokalitetu Rostova.

- Kakav god ovaj svjedok bio, ukoliko je lagao, tražim od Tužiteljstva da ga se procesuira i najstrože kasni, a ako je govorio istinu tražimo da se nastavi iskopavanje na Rostovu. Već 22 godine se nadamo njihovom pronalasku, a ovo je do sada najznačajnije svjedočenje - kazala je Strujićeva.

U Udruzi obitelji stradalih i nestalih Hrvata Bugojna nemaju točne podatke o broju stradalih Hrvata u Bugojnu, ali se pretpostavlja da je poginulo više od 300, dok ih je na tisuće protjerano iz njihovih domova.


Nema komentara

Anketa

Ustavi