RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gojer pred izbore opet postao Hrvat: Zaboravljene hrvatske žrtve iz Prijedora

Napisano 21.08.2014. 17:07
Gradimir Gojer

Dopredsjednik Stranke za BiH Gradimir Gojer ističe da je tijekom nedavne posjete naselju Šurkovac, a povodom obilježavanja godišnjice stradanja građana Prijedora, upoznao stravičnu činjenicu o gotovo dvije stotine žrtava hrvatske nacionalnosti u logorima smrti na teritoriji općine Prijedor.

- U današnjem svijetu iznimno savršenih komunikacija i mogućnosti saznanja o svemu i svačemu tragična je činjenica da toliko godina od masovnih pogubljenja Bošnjaka i Hrvata u logorima smrti, u i oko Prijedora, vlada apsolutna šutnja o žrtvama iz reda hrvatskoga naroda, a koje su mučki pobili srpsko-četnički agresori na državu BiH – stoji u Gojerovom priopćenju.

Za Gojera je ta šutnja o svirepim ubojstvima i zločinima nad Hrvatima, koji su dijelili zajedničku sudbu sa svojim prijateljima i susjedima Bošnjacima, naprosto , užasavajuća.

Naglašava da je posebno tragična činjenica da o ovim žrtvama niti jednu riječ ne progovaraju, barem ne u javnosti, čelnici stranaka s hrvatskim predznakom, posebice one „stožerne“ hrvatske političke stranke.

On primjećuje da kada se govori o žrtvama, uglavnom se spominju bošnjačke žrtve, što je i logično, jer su Bošnjaci bili „glavna meta“ i najbrojniji stradalnici „četničkog, etničkog purificiranja teritorije grada i okolnih mjesta u općini Prijedor“.

- Međutim brojka od oko dvjesta stradalih Hrvata u ovim četničkim pogromima, valjda zaslužuje ozbiljniji tretman od svih političkih snaga koje misle dobro državi BiH, a time i hrvatskom narodu, kao konstitutivnom dijelu ove međunarodno priznate članice Ujedinjenih naroda – kaže se u priopćenju Gradimira Gojera, dopredsjednika Stranke za BiH.

Fena/HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi