RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Grad Bihać namjerava u funkciju staviti toranj i plato crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada

Napisano 05.09.2017. 23:04

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, zajedno s direktorom Zavoda za zaštitu kulturnog naslijeđa USŽ-a Amirom Kadićem, razgovarao je danas s predstavnicima Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

U razgovoru s fra Vilijem Radmanom u ime Uprave provincije i bihaćkim župnikom fra Bonom Tomićem istaknuta je namjera Grada Bihaća da se u funkciju stavi toranj i plato crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada.

U priopćenju iz kabineta gradonačelnika navodi se da je Gradsko vijeće Bihaća početkom 2013. godine spomenutu lokaciju dalo na upravljanje franjevačkoj provinciji, a želja Gradske uprave Bihaća jeste definiranje namjene tog prostora da bi se potom krenulo u realizaciju projektnog zadatka, odnosno idejnog rješenja uređenja zvonika i platoa.

- Zvonik sv. Ante Padovanskog jedan je od simbola našeg grada i zajedno s džamijom Fethijom, Kapetanovom kulom, Turbetom i arheološkim nalazištem nekadašnjeg Konaka, čini spomenike koji vjerno prikazuju našu povijest. To je ujedno i turistički potencijal i stoga ćemo oformiti zajednički tim koji će konkretizirati zadatke kako ne bismo opet godinama čekali da se ovaj prostor stavi u funkciju - kazao je gradonačelnik Bihaća Fazlić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi