RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HBŽ: Porezna uprava ponovo prijeti blokadom računa domova zdravlja

Napisano 31.07.2015. 21:35

Prijevoz učenika srednjih škola u svih šest općina slijedeće školske 2015./2016. godine bit će sufinanciran u iznosu od 450.000 KM, odlučeno je to na jučerašnjoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije(HBŽ).

To je iznos iz usvojenog prijedloga Odluke o davanju suglasnosti na Program transfera financijskih sredstava općinama Hercegbosanske županije za sufinanciranje prijevoza učenika u slijedećoj školskoj godini.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije uz utvrđene precizne i jasne kriterije potpisat će posebne ugovore s općinama o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola nakon čega će to Ministarstvo podnijeti informaciju Vladi Hercegbosanske županije.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije donesena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga iz Proračuna HBŽ-a za 2015. godinu s usvojenim kriterijima raspodjele u ukupnom iznosu od 30.000 KM.

Razmatrani su i usvojeni prijedlozi odluka o odobravanju financijskih sredstava Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa za potpore Javnoj ustanovu "Centar za kulturu i šport" u Drvaru i HNK "Tomislav" iz Tomislavgrada po 5.000 KM. Usvojen je Program raspodjele sredstava neprofitnim organizacijama za tekuću godinu u iznosu od 370.000 KM.

Tijekom rasprave donesene su i odluke o odobravanju financijskih sredstava za potporu neprofitnim organizacijama za razdoblje od 12 mjeseci 2015. godini. Prema tim odlukama Gospodarskoj i Obrtničkoj komori bit će izdvojeno po 15.000 KM, a županijskoj Agenciji za privatizaciju 180.000 KM.

Razmatrana je i donesena Odluka o pokretanju postupka Javne nabave izravnim sporazumom koji se odnosi na izradu temeljnog dokumenta u kojem bi se konačno i precizno utvrdilo kakvim i kolikim količinama ugljena raspolaže Hercegbosanska županija. Prema utvrđenoj informaciji postojeći dokumenti su parcijalni i nisu cjeloviti i s njima uglavnom raspolažu pojedine općine. U korištenju tog prirodnog bogatstva vidi se realna mogućnost i šansa razvitka Županije.

Iz Tekuće pričuve, na temelju donesene Odluke o odobravanju financijskih sredstava, Ministarstvu financija će biti izdvojeno 9.902,47 KM za zatvaranje nedostatka financijskih obveza u financiranju pripravnika.

Razmatrane su i donesene odluke o uvjetima i načinu povrata robno-novčanog kredita i raspodjela sredstava iz Programa utroška sredstava "Izdatci za raseljene osobe". Prema toj Odluci jednokratna novčana pomoć osobama koje imaju status raseljene osobe, povratnika ili izbjeglice na području Hercegbosanske županije iznosit će ukupno 40.000,00 KM.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije donesena je i Odluka o subvencioniranju linije javnog prijevoza za 2015. godinu za prijevoz putnika na putnim pravcima javnog prijevoza Drvar-B. Grahovo-Livno i Glamoč-Livno u oba smjera od 50 posto redovite cijene prijevoza. Za tu namjenu će biti izdvojeno 33.000,00 KM.

Na kraju sjednice ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije, Petar Galić, informirao je članove Vlade o uspješnom privođenju izmirenja svih financijskih obveza za sve djelatnike u osnovnim i srednjim školama prema Poreznoj upravi nastalih od 2002. godine.

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Dragoslav Topić, upoznao je članove Vlade o urađenoj deblokadi žiro-računa domova zdravlja u Drvaru i Tomislavgradu. Iznio je podatak kako tim domovima zdravlja treba po žurnom postupku pomoći po 25.000 KM da u roku plate prvu tranšu dogovorenih obveza prema Poreznoj upravi. U tu pomoć bit će uključen i Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije.

Prvi.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi