RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HDZ 1990: Čestitka povodom 21. obljetnice osnivanja Hrvatske Republike Herceg-Bosne

Napisano 28.08.2014. 20:09
HDZ 1990

Danas, na 21. obljetnicu utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, prisjećamo se povijesnih trenutaka za opstojnost hrvatskoga naroda u BiH, kao i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Hrvatski narod u BiH, zahvaljujući HVO-u, Hrvatskoj zajednici Herceg-Bosni, te Hrvatskoj republici Herceg-Bosni, koje su izraz legitimne volje hrvatskoga naroda u BiH, očuvao je svoju opstojnost u prijelomnim povijesnim vremenina koja su nastala raspadom bivše države i agresijom na BiH. Isto tako, time su osigurane temeljne pretpostavke za potpisivanje mirovnih sporazuma,  prvo Washingtonskog, a potom i Daytonskog mirovnog sporazuma, te ostvarena mogućnost da se u konačnici postigne temeljni unutarnji dogovor u stvarnoj i potpunoj ravnopravnosti hrvatskog naroda sa druga dva konstitutivna naroda u BiH.

Danas, 21 godinu poslije, odajući poštovanje prema svim žrtvama, braniteljima, invalidima kao i članovima njihovih obitelji, trebamo odgovorno nastaviti političku borbu kako bi se postigla istinska ravnopravnost hrvatskoga naroda sa drugim narodima i građanima u BiH, u demokratskoj, europskoj i pravednoj Bosni i Hercegovini.


Nema komentara

Anketa

Ustavi