RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HDZ 1990: Nismo spremni za ulazak u neprincipijelne parlamentarne većine

Napisano 27.02.2015. 20:05
Martin Raguž

Ured za informiranje HDZ-a 1990 reagirao je na, kako su naveli, pisanja pojedinih medija i stvaranja, kako se ističe,, krive percepcije u vezi nastupa Martina Raguža na Federalnoj televiziji, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U priopćenju, koje u cijelosti prenosi HMS, stoji: Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, gostovao je jučer, 26. veljače, u „Dnevniku D“ Federalne televizije, gdje je, na osnovu stavova zauzetih na prošlom zasjedanju Središnjeg odbora HDZ-a 1990, govorio o aktualnim političkim temama.

Martin Raguž je, tijekom jučerašnjeg gostovanja, iznio stav HDZ-a 1990, kojim se ova stranka jasno opredijelila za sudjelovanje kroz konstruktivnu opoziciju na svim razinama, te koja je spremna podržavati svaki vid pozitivnog djelovanja parlamentarne većine, kao i za potporu za uspostavljanje vlasti.

„HDZ 1990 je otvoren za suradnju na europskim vrijednostima i davanju doprinosa za rješavanje ukupnih problema u našoj zemlji“, stav je HDZ-a 1990, što nikako ne znači ulazak u neprincipijelne parlamentarne većine, kako su to, pojedini mediji interpretirali.

Kronološki promatrajući, od „alijanse za promjene“  2000. godine, preko neprihvaćanja „travanjskog paketa“ 2006. i legalizacije postojeće neravnopravnosti konstitutivnih naroda, do 2010. godine i odbijanja sudjelovanja kroz „platformu“ i vlast u Federaciji BiH, manifestira se dosljednost HDZ-a 1990 i Martina Raguža, koji je u više navrata imao mogućnost pozicionirati se na najviše izvršne pozicije, što nikada nije učinio, navodi se u priopćenju iz ove stranke

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi