RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HDZ BiH nije zadovoljan nivoom ponuđenih promjena u madridskoj deklaraciji

Napisano 05.04.2010. 15:32
Niko Lozančić

SARAJEVO - Zamjenik predsjednika HDZ BiH Niko Lozančić izjavio je da će tokom predstojećeg dvodnevnog susreta zvaničnika State Departmenta i EU sa predstavnicima političkih partija u Sarajevu biti riječi o političkim prilikama u BiH, a dio sastanka će biti posvećen mogućnosti da se do izbora dođe do ustavnih promjena. "U Sarajevu će sutra i prekosutra biti zvaničnici State Departmenta i EU koji su vodili butmirski proces. Taj susret neće biti ništa manje značajan nego što je to bio u Butmiru", rekao je Lozančić u izjavi novinarima.

Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH istakao je da su predstanici Španjolske, zemlje predsjedavajuće EU, već obavili razgovore sa liderima političkih stranaka iz BiH, te da su predstavili nacrt deklaracije.

Prema njegovim riječima, HDZ BiH nije zadovoljan nivoom ponuđenih promjena u deklaraciji, koje su puno manje nego što je bilo u butmirskom paketu.

HDZ-a BiH ima primjedbe na deklaraciju koje ćemo predstaviti tokom susreta sa predstavnicima Španjolske", rekao je Lozančić.

Srna


Nema komentara

Anketa

Ustavi