RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HDZ poziva VSTV da poništi imenovanje sudaca u Čitluku

Napisano 23.11.2016. 20:42

Na osmoj redovitoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije raspravljalo se o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Županijski odbor otvorio je pitanje svjesnog neimenovanja policijskog odbora od strane SDA kojim se dovodi u pitanje sigurnosna situacija u županiji te pitanje pariteta u Vladi HNŽ-a.

Sukladno Odluci Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine povodom imenovanja sudaca u Općinskom sudu u Čitluku, Županijski odbor HDZ-a BiH poziva Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće da preispita svoju Odluku o imenovanju sudaca u Čitluku te istu poništi i donese odluku sukladnu Ustavu i zakonu.

Županijski odbor HDZ-a BiH HNŽ-a će za tri tjedna sazvati novu sjednicu te analizirati odluku  Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine te ukoliko bude potrebno raspraviti o raspoloživim mehanizmima kako bi odluka bila  skladu s ustavnim i zakonskim okvirima u HNŽ-u i cijeloj BiH.

U okviru Županijskog odbora HDZ-a BiH osnovat će se povjerenstvo koje će pripremiti moguće mjere kao odgovor na nepoštivanje Ustava i zakona od strane Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine.

Također, Županijski odbor HDZ-a BiH poziva legitimne predstavnike hrvatskog naroda u vlasti da reagiraju na Odluku Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine te istu ponište.


Nema komentara

Anketa

Ustavi