RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Helez je poremetio odnose Bošnjaka i Hrvata u Federaciji

Napisano 20.09.2014. 11:16
Zukan helez

Jučerašnja izvanredna sjednica Doma naroda Federacije BiH obilježena je raspravama oko najave izvođenja 2000 osoba iz prava, uglavnom Hrvata. Ovaj zadnji napad na hrvatske branitelje u režiji nelegalnog ministra za pitanja branitelja u FBiH Zukana Heleza žestoko su osudili skoro svi izaslanici u Domu naroda FBiH. Hrvatski izaslanici su ponovili kako se radi o sasvim nelegalnoj odluci te kako se radi o ljudima čiji se status rješavao na razini BiH, a ne entiteta.

 

Helezova odluka nelegalna

- Ova odluka je nelegalna i radi se o još jednom pokušaju dobivanja političkih bodova kod biračkog tijela SDP-a. Odluka neće biti provedena - poručili su hrvatski izaslanici u Domu naroda FBiH. Pomalo iznenađujuća je bila reakcija bošnjačkih izaslanika koji su se također žestoko obrušili na Heleza. - Čitajući novine, Helez je jedan dan ministar, drugi dan boksač koji se obračunava na ulici. Helez je od početka svoga mandata poremetio odnose dva naroda u Federaciji BiH i sada se to još pogoršava. Jedva čekam da istekne ovaj mandat kako on ne bi mogao više obavljati ovu dužnost, a bit će potrebna dva ministra i dva mandata kako bi sanirali štetu koju je Helez svojim postupcima nanio građanima Federacije - poručio je u svome izlaganju izaslanik Ekrem Prosić. Predsjedatelj Doma naroda FBiH Tomislav Martinović za “Večernji list” je rekao kako se neće odustati od inzistiranja na provedbi zaključaka koji se odnose na braniteljsku populaciju, a koje je Dom naroda usvojio prije nekoliko mjeseci.

 

Nema odustajanja

- Na sjednici smo odbacili izvješće Ministarstva branitelja koje se odnosi na provedbu ovih zaključaka. Ustanovljeno je kako zaključci nisu provedeni i mi nećemo odustati od namjere da se svako slovo iz tih zaključaka koje smo donijeli u konačnici provede - rekao nam je Martinović. Zbog nedostatka kvoruma, predsjedatelj Tomislav Martinović prekinuo je izvanrednu sjednicu, nakon što je završena samo jedna točka dnevnog reda. - U dvorani je bilo nazočno samo 28 izaslanika, a za rad je potrebno minimalno 31. Zaključak Kolegija je da ne održimo ni redovitu sjednicu. Očigledno je da se osjeti predizborno vrijeme. Hoće li biti još sjednica, ne znamo, a Kolegij će održati još sjednica - rekao je Martinović. Neovisni izaslanik Kluba Srba Zoran Jovanović kazao je da je sjednica namjerno prekinuta kako ne bi došlo do nastavka redovite sjednice na kojoj se nalaze točke dnevnog reda koje ne odgovaraju Vladi.

VL

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi