RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Herceg i Soldo održali sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga

Napisano 14.12.2017. 23:20

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije(HNŽ) Nevenko Herceg i ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo održali su u četvrtak u zgradi Vlade HNŽ-a radni sastanak s predstavnicima svih braniteljskih udruga, koje djeluju na području HNŽ-a.

Na sastanku se razgovaralo o ukupnoj problematici braniteljske populacije s posebnim osvrtom na činjenicu da će Vlada na sjednici koju ce održati sutra razmatrati novi Nacrt Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Tom prigodom Herceg je kazao kako se prije rasprave o novom Zakonu o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji želio sresti s braniteljima kako bi čuo primjedbe sugestije i prijedloge te ih u domenu nadležnosti ugraditi u novi Zakon.

Ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo istaknuo je dobru suradnju s predstavnicima braniteljskih udruga navodeći kako je pri izradi novog Nacrta Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji obavio brojne razgovore kako s predstavnicima Udruga tako i s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, čija je uloga u provedbi ovog Zakona značajna, prenosi Fena.

Predstavnici Udruga naveli su kako su svjesni da se značajan broj njihovih prava regulira na drugim razinama vlasti, istaknuvši kao su ona prava koja su na razini Vlade HNŽ-a uglavnom poštuju.

Posebno su istaknuli potrebu aktivnijeg pristupa rješavanju stambene problematike pozdravljajući intenciju ministarstva da u odredbama novog zakona omogući braniteljima da steknu pravo vlasništva na dodijeljenim stanovima.

Na kraju konstruktivnog razgovora prihvaćen je prijedlog predsjednika Hercega da se nakon usvajanja Nacrta ovog Zakona, a prije konačnog usvajanja Prijedloga Zakona u Skupštini HNŽ-a ponovno održi zajednički sastanak u cilju postizanja suglasnosti oko svih odredbi novog Zakona, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi