RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hercegbosanska županija: Ministar doživio infarkt zbog šahovnice

Napisano 24.05.2015. 20:08

Odluka troje srpskih i jednoga bošnjačkog ministra u Vladi Hercegbosanske županije da iz svojih ureda nedavno izbace županijski grb s hrvatskom šahovnicom izazvala je pravi kaos na posljednjoj sjednici vlade ove županije i težak infarkt ministra građevinarstva, obnove, prostornoga uređenja i zaštite okoline Hikmeta Hodžića, saznaje Press.

Prema navodima ovoga lista, koji se poziva na dobro obaviještene izvore, dramatična sjednica županijske vlade poslije koje je ministar iz SDA hitno prebačen u bolnicu u Mostaru, gdje su mu na srcu ugrađena dva stenta, održana prije nekoliko dana na zahtjev hrvatskih ministara iz HDZ-a BiH.

Sugovornici Pressa ističu da je na spomenutoj sjednici palo dosta teških riječi između HDZ-ovih ministara s jedne, te srpskih ministara iz SNSD-a i Hodžića s druge strane, koji su, prema riječima naših izvora, čvrsto ostali pri odluci da hrvatskoj šahovnici nema mjesta u njihovim kabinetima.

– Ministri iz HDZ-a osuli su drvlje i kamenje po svojim kolegama iz SNSD-a i SDA zbog toga što, kako su ih optužili za nepoštivanje službenih obilježja Hercegbosanske županije i povijesnoga hrvatskog grba. S druge strane, troje ministara iz SNSD-a, Aleksandar Štrbac, Dragoslav Topić i Mirjana Stojsavljević Petraković, kao i ministar iz SDA, Hikmet Hodžić, odlučno su ostali pri tome da je spomenuti grb neustavan, da je njegova neustavnost potvrđena i odlukama Ustavnog suda FBiH iz 1997. i 1998. godine, te da će... do donošenja odluke o novom županijskom grbu, koji će u sebi nositi i obilježja druga dva konstitutivna naroda, u svojim uredima jedino imati grb općine Livno.

Dodajući da je nakon višesatne žučne rasprave ministru Hodžiću iznenada pozlilo zbog čega je sa simptomima teškog infarkta hitno prebačen u mostarsku bolnicu, izvori Pressa ističu da se idućih dana o ovome pitanju mogu očekivati nove žestoke rasprave koalicijskih partnera.

– Na predstojećoj sjednici županijske skupštine također se očekuje da glavna tema bude uklanjanje “šahovnica” iz ureda srpskih i bošnjačkih ministara. Dogovor u vezi s ovim problemom još se ne nazire i pitanje je kakva je budućnost vlasti u ovoj županiji – tvrde sugovornici Pressa.

Press/TC


Nema komentara

Anketa

Ustavi