RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HNS osudio ponovno skrnavljenje spomen obilježja braniteljima u Novom Travniku

Napisano 16.10.2017. 23:14

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) BiH osudio je oskvrnuće spomen obilježja u Novom Travniku te pozvao mjerodavne institucije da žurno otkriju i primjereno kazne počinitelje.

U tom Odjelu ističu kako ih je duboko povrijedila vijest da je u Novom Travniku ponovno oskvrnuto spomen obilježje za sve branitelje Domovinskog rata, pripadnike HVO-a, te navode kako je tim činom povrijeđeno prije svega ljudsko te svako drugo dostojanstvo, prenosi Fena.

Navedeni Odjel taj vandalski čin najoštrije osuđuje i traži od mjerodavnih institucija da žurno otkriju počinitelje i da se oni primjereno kazne.

"Ovakvi nemili događaji kojima se oskrnavljuju simboli kojima je odana počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu izraz su primitivizma, netolerancije i nepoštivanja žrtve, a svi mi u Bosni i Hercegovini ne smijemo dopustiti da postane pravilo u ponašanju vandala.

Želimo vjerovati da će mjerodavne institucije otkriti počinitelje i primjereno ih kazniti kako bi im takvim činom poslali poruku da njihova nedjela neće proći nekažnjena", navodi u priopćenju Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski at HNS-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi