RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HNS: Zabrinuti smo opstrukcijama europskog puta BiH

Napisano 27.06.2016. 16:46

Glavno vijeće Hrvatskoga narodnoga sabora održalo je svoju desetu sjednicu na kojoj je razmatralo više aktualnih pitanja za rad Glavnoga vijeća i važne političke procese i zbivanja u Bosni i Hercegovini, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Glavno vijeće je nakon prezentacije izvješća voditelja pojedinih odjela zaključilo da je  rad Odjela postao važan oblik funkcioniranja Hrvatskoga narodnoga sabora i kao takav prepoznatljiv u javnosti.

Glavno vijeće je još jednom naglasilo da euroatlantski put Bosne i Hercegovine ostaje hrvatski nacionalni prioritet i vanjskopolitički cilj Bosne i Hercegovine, bez obzira na moguće istupanje Velike Britanije iz Europske Unije.

Glavno vijeće je međutim, zabrinuto stalnim i upornim opstrukcijama u političkom životu u BiH, što taj cilj čine  daljim i nepotrebno teže dostižnim. Neprihvatljivim je ocjenjeno dovođenje u pitanje i već postignutih dogovora i ispunjenih uvjeta na euroatlantskom putu i njihova zloporaba u  predizbornoj borbi.

Izaslanstvo Glavnoga  vijeća koje je primila nedavno predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović informiralo je o tijeku razgovora. Pozdravljena je namjera službenoga Zagreba da značajnije sudjeluje u projektima od važnosti za Hrvate u Bosni i Hercegovini i podrži njihove legitimna politička prava kao konstitutivnoga naroda.

Glavno vijeće je informirano i o tematskoj sjednici u organizaciji Odbora za Hrvate izvan Hrvatske Hrvatskog sabora s temom Hrvatsko pitanje u Bosni i Hercegovini. Istaknuta je veliko zanimanje za tu temu kao i veliki broj istaknutih političkih, znanstvenih, kulturnih i medijskih osoba sudionika te sjednice koji su svojim diskusijama dali značajan doprinos objektivnoj valorizaciji ove prevažne teme za hrvatski narod u BiH kao i samu poziciju Republike Hrvatske.


Nema komentara

Anketa

Ustavi