RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HNS zasjeda u veljači, izborni sabor HDZ-a u travnju

Napisano 18.12.2014. 20:51
Sjednica Predsjedništva HDZ BiH u Kiseljaku

Danas je u Kiseljaku u prostorijama OO HDZ BiH Kiseljak, održana 45. sjednica Predsjedništva HDZ BiH, kojim je predsjedao dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Prije početka sjednice, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović s ostalim članovima Predsjedništva HDZ-a BiH obišao je štandove Mladeži OO HDZ BiH Kiseljak i PD Pogorelica te štandove udruga Naša djeca Kiseljak, štand Sestara služavki Malog Isusa, Frame Kiseljak i Centra za djecu s posebnim potrebama Duga, koji su izložili svoje radove, a svi prilozi otišli su u humanitarne svrhe.

Na sjednici Predsjedništva razgovaralo se o Organizacijskim pripremama za održavanje 12. Izbornog sabora HDZ-a BiH te je Predsjedništvo predložilo da se 12. Sabor HDZ BiH održi 25. travnja 2015. godine.

Također je predloženo da se Središnji odbor stranke održi 20. ožujka 2014., godine, kako bi se moguće manjkavosti u statutu ispravile do samog izbornog sabora u travnju.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici razgovaralo i o održavanju Hrvatskog narodnog sabora, prijedlog Predsjedništva HDZ-a BiH, Predsjedništvu HNS-a BiH bit će da se Hrvatski narodni sabor održi 20. veljače 2015., godine, priopćeno je iz Ured HDZ-a BiH.

Na održanoj sjednici, razgovarano je i o postizbornim aktivnostima, te uspostavi vlasti na svim razinama. HDZ BiH sa svojim koalicijskim partnerima iz HNS-a BiH nakon provedenih izbora, te izbornih rezultata, zadovoljni su i provedbom aktivnosti uspostavljanja skupštinskog vodstva po onim županijama gdje HDZ BiH i HNS BiH imaju većinu u županijskim skupštinama.

Predsjedništvo HDZ BiH iskazalo je puno zadovoljstvo zbog urađenih rezultata izbora i izbora izaslanika po županijama.

Predsjedništvo je zaključilo da će u narednom razdoblju HDZ BiH pripremiti Hrvatski odgovor pretočen u dokument koji će biti smjernica budućem djelovanju HDZ-a BiH.

Dr. Čović informirao je Predsjedništvo HDZ-a BiH o danas održanom sastanku sa otpravnikom poslova izaslanstva Europske unije u BiH Renzom Daviddijem i njihovom razgovoru o sadržaju zaključaka usvojenih na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Bruxellesu, 15. prosinca 2014. godine.

Predsjedništvo HDZ BiH, dalo je potporu ovom projektu.

Dnevnik.ba

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi