RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HNŽ: HDZ BiH više neće čekati SDA, počinju pregovori s ostalim strankama

Napisano 02.09.2015. 12:34

HDZ BiH je izgubio strpljenje s SDA i više neće čekati da najjača bošnjačka stranka u HNŽ-u osigura devet ruka u županijskoj Skupštini koje su potrebne kako bi se izglasala nova Vlada.

To je za Prvi.tv potvrđeno iz izvora bliskih HDZ-u BiH, koji su još dodali kako su svi rokovi prekršeni, te kako HDZ BiH ne želi biti taoc problema koji se događaju u SDA.

- Ukoliko do 10. rujna ne budemo imali rješenje, HDZ BiH će tražiti rješenje sa svim političkim strankama koje participiraju u Skupštini HNŽ-a. Nama je važno samo dobiti većinu da ustoličimo vlast, a sigurno je kako u tom slučaju jedini partner neće biti SDA. Mi želimo imati vladu pod svaku cijenu. Godinu dana je skoro od izbora i mislim da više ne smijemo čekati, svi rokovi su davno istekli, moramo biti odgovorni prema građanima. Nakon 10. rujna su sve opcije otvorene, tražimo većinu koja će imati 20 zastupnika i uopće nije važno tko će biti u toj vlasti. HDZ BiH ima sigurno 11 zastupnika, a devet do deset ruku moramo pronaći kroz pregovore sa svakom političkom opcijom koja ima zastupnike u Skupštini HNŽ-a. Sada je do SDA, neka ispune svoj dio obveza i idemo sutra na Skupštinu. Ipak, očito je kako imaju poteškoća, kako se problemi ne rješavaju - rekao nam je naš sugovornik.

SDA se obvezao kako će pronaći još dva zastupnika u Skupštini HNŽ-a koja će podržati novu Vladu HNŽ-a, ali umjesto toga je izgubio dva svoja zastupnika. Ta dva zastupnika su poručili kako neće podržati novu županijsku vladu u Mostaru ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima. Trenutno stanje je takvo da su bliži pregovori HDZ-a BiH sa svim strankama nego rješenje problema unutar SDA.


Nema komentara

Anketa

Ustavi