RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HNŽ: Novčana potpora braniteljskim zadrugama

Napisano 28.01.2015. 19:59
Oliver Soldo

Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije, danas je potpisao ugovore s predstavnicima osam braniteljskih zadruga, koje su, na temelju Javnog oglasa o dodjeli novčane potpore za otvaranje radnih mjesta na području Hercegovačko-neretvanske županije, dobile sredstva u ukupnom iznosu od 30.000 KM, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

„U prosincu 2014. godine raspisali smo natječaj s ciljem pomoći braniteljima u otvaranju novih radnih mjesta. U tu nakanu planirali smo iznos od 30.000 KM. Naš projekt, kojeg je podržala Vlada, utemeljen je na iskustvima zadrugarstva iz Republike Hrvatske, te taj model želimo prenijeti, kroz program od četiri godine, i na našu Županiju. Naš je cilj da ova potpora u sljedećim godinama bude još veća“, kazao je ministar Soldo dodavši kako je cilj ovoga projekta resocijaliziranje i profesionalno rehabilitiranje braniteljske populacije, otvaranje novih radnih mjesta, te sustavno rješavanje braniteljskih problema.

”Poduprijet ćemo proizvodnju lješnjaka, ekološke ambalaže, proizvodnju ljekovitog bilja i destilaciju smilja i četiri novoutemeljene zadruge. Naš cilj je proširiti bazu novoutemeljenih zadruga kako bi se što više branitelja uključilo u ove programe”, kazao je ministar Soldo.

Branko Matošin, upravitelj braniteljske zadruge „Domovina“, u ime dobitnika novčanih potpora zahvalio je ministru Soldi istaknuvši kako je današnje potpisivanje ugovora putokaz kako na konkretan način pomoći braniteljima i njihovim obiteljima kroz projekte samozapošljavanja. Također, kazao je kako će odobrena sredstva plasirati na sadnju 500 lješnjaka na površini od jednog hektara zemlje na području Goranaca.

Inače, od raspoloživih sredstava za projekt “sadnja smilja” odobreno je 2 000 KM, a za projekte “proizvodnja ekološke ambalaže od drveta i papira”, “sadnja lješnjaka” i “proizvodnja i destilacija smilja” po 4 000 KM. Novoutemeljenim zadrugama, također, su odobrena sredstva u iznosu od po 4 000 KM.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi