RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HRT Kiseljak krenuo u akciju: Gradi se i pregovara s imenima

Napisano 23.08.2014. 09:58

Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih administrativno-pravnih priprema, HRT Kiseljak konačno je počela s konkretnim radovima. U petak su građevinski radnici ušli u postojeći objekt bivše zgrade 'Stanić-trade' na Stupu i počeli s radovima na adaptaciji objekta.

Adaptacija podrazumijeva prilagođavanje postojećih prostora studijsko-režijskim uvjetima, kao i rušenje nekih postojećih pregrada kako bi studio imao adekvatne karakteristike. Osim studija, prilagodit će se i postojeće uredske prostorije, a sve kako bi nova televizija imala uvjete potrebne za najmoderniju medijsku kuću.

Prilagodba objekta po vrhunskim standardima potrebna je kako bi se mogla instalirati najmodernije HD tehnologija za proizvodnju televizijskog programa, a koja će u zgradu biti instalirana po završetku radova.

Kako je rekao mr.sc. Tvrtko Milović, direktor programa HRT Kiseljak, ovo preseljavanje nije samo simboličke prirode: ono je logičan slijed razvoja jedne televizije koja se s lokalne razine podiže na nacionalnu. HRT Kiseljak će prije početka emitiranja nove programske sheme i novog programa promijeniti i naziv i vizuelni identitet.

''Trenutno pregovaramo s nekoliko uglednih novinarskih imena iz BiH, ali i regije, o priključivanja ovom medijskom projektu, tako da se nadam da će gledatelji biti ugodno iznenađeni ekipom koja će uređivati informativni i zabavni program'', rekao je Milović.

Pored televizije, uveliko traju radovi i na uređenju novih prostorija Radija Kiss. Moderno opremljene prostorije u strogom središtu Kiseljaka trebale bi biti useljive uskoro, a u prizemlju Radio postaje otvorit će se Klub novinara.

Podsjećamo, Stanić Grupa je u svibnju kupila TV Kiss iz Kiseljaka s, kako su naveli, ciljem da se gledateljstvu Bosne i Hercegovine ponudi moderan, kvalitetan i vjerodostojan programski sadržaj na hrvatskom jeziku.

Bljesak


Nema komentara

Anketa

Ustavi