RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvati u Živinicama strahuju: Starijem bračnom paru zapaljena štala i uništena imovina, po selu se pucalo automatskim puškama, a policija ne reagira?!

Napisano 23.07.2015. 14:48

Trganje hrvatske zastave u Živinicama nije izolirani slučaj diskriminacije Hrvata. Nakon što su mediji objavili da je u Živinicama 17. srpnja potrgana hrvatska zastava pred očima dvojice policajaca koji su sve ignorirali, Hrvati koji žive u obližnjim mjestima skupili su hrabrosti da izađu u javnost s još primjera mržnje prema Hrvatima. Onaj koji nas je najviše zainteresirao slučaj je koji se također dogodio 17. srpnja, a riječ je o teroru nad starijim bračnim parom iz Donji Dubrava.

Kako Poskok iz pouzdanih izvora doznaje, Ivo i Ivka Antunović, muž i supruga iz Donji Dubrava (općina Živinice, nedaleko od Tuzle) već godinama su izloženi teroru, a policija ne reagira. Da stvar bude gora, oboje imaju preko 70 godina. Naime, stariji bračni par u iznimno teškim financijskim problemima imao je jednu kravu od koje su živjeli. Dana 17. srpnja 2015. godine, otprilike u 3 poslije ponoći kradljivci uglja iz bošnjačkog dijela mjesta su zapalili štalu. U požaru koji je izmakao kontroli izgorjela je štala, ali i krava od koje je par živio. Oni su, kako neslužbeno doznajemo, više puta zvali policiju zbog upada na posjed, narušavanja privatnosti, oštećenja puta i parcele, krađe… Prijetnji je, kako doznajemo, bilo najviše i to od strane već spomenutih kradljivaca uglja. Policija nije poduzela ništa.

Jedan mještanin iz Donji Dubrava kojeg zbog njegove sigurnosti ne želimo imenovati (podaci poznati redakciji) za Poskok je izjavio: „ Već dugo frcaju iskre između Hrvata i Muslimana na prostoru Dubrave kod Tuzle, a sve zbog kradljivaca uglja s površinskog kopna Dubrave koji dolaze iz bošnjačkog dijela Dubrava. Oni prilikom krađe uglja oštećuju seoski put u hrvatskom dijelu Dubrava, obijaju kuće Hrvata, kradu poljoprivredne usjeve te prijete hrvatskom stanovništvu koje je pretežno starije dobi. Jednom prilikom su upali u hrvatski dio Dubrava prije dvije ili tri godine s pet traktora naoružani automatskim puškama te su pucali i šlajdrali traktorima te tako uništili put, a sa traktora su povicima psovali i prijetili hrvatskom stanovništvu. Niko nije uhićen tom prilikom.“

Poskok.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi