RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatski narodni savez napušta HDZ 1990?

Napisano 13.04.2015. 11:37

Nekadašnja Nova hrvatska inicijativa, a od prošle godine Hrvatski narodni savez, gotovo sigurno, razdružuje se od HDZ 1990. Službena odluka još nije donesena, ali pouzdani izvori iz obje sastavnice otkrivaju kako je brakorazvodnica samo pitanje dana.

Kako doznaje Slobodna Bosna, čelnici HNS-a su nezadovoljni nekim neispunjenim obavezama od strane ''devedesetke'' u pravcu ujedinjenja dviju stranaka, a posebno su ogorčeni prešućivanjem neviđenih političkih manipulacija na zadnjem zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora.

Raskol je, piše Slobodna Bosna, nastao oko toga je li uopće treba sudjelovati na zasjedanju Sabora, pod ultimatumima i ucjenama koje je perfidno isforsirao HDZ BiH.

Poznato je, naime, kako je pod ''kreativnom'' palicom Dragana Čovića'' zgotovljen diskriminirajući uvjet da je svaki legalno izabrani općinski vijećnik, županijski, federalni ili državni zastupnik, koji se izjašnjava kao Hrvat, svoje sudjelovanje na zasjedanju Sabora morao ''platiti''vlastoručnim, po mnogima, ponižavajućim potpisom da prihvaća sve dotadašnje odluke i zaključke HNS-a.

U Hrvatskom narodnom savezu su već tada digli glas protiv bilo kakvih ultimatuma i zagovarali da se uopće ne ide na sjednicu HNS-a, u čemu su ih podržavali i pojedini istaknuti članovi HDZ 1990.

Nije ih, međutim, podržavala većina čelnika ''devedesetke'', kao ni lider te stranke Martin Raguž, koji je i član Predsjedništva HNS-a.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi