RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

I oni su branili Sarajevo!

Napisano 01.06.2015. 20:24

Koordinacija udruga Hrvatskog vijeća obrane Grada - Županije Sarajevo obilježava danas nizom aktivnosti 23. godišnjicu Hrvatskog vijeća obrane - Brigade "Kralj Tvrtko" Sarajevo.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca na mjestu gdje bi trebalo biti izgrađeno spomen-obilježje HVO-a pored crkve Presveto Trojstvo na Malti, a nastavljen je svetom misom zadušnicom za sve poginule i preminule branitelje HVO Sarajevo - Brigade "Kralj Tvrtko", u istoj crkvi.

Program obilježavanja 23. godišnjice osnutka Brigade HVO "Kralj Tvrtko" nastavlja se večeras akademijom u Domu Oružanih snaga BiH. Prilika je to za evociranje uspomena na djelovanje HVO-a tijekom rata u glavnom gradu BiH.

Za slobodu Sarajeva tijekom proteklog rata živote su dala 104 pripadnika HVO-a Sarajevo, a više od 260 ih je ranjeno. Izgradnja spomenika poginulim pripadnicima HVO u Sarajevu nije dopuštena. Odnos Sarajeva prema herojima obrane grada čini se isključivo ovisi o nacionalnoj odnosno pripadnosti postrojbi. Žrtve koju je podnio HVO očito se pokušavaju ignorirati!

Artinfo.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi