RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Iako djeluju u dvije države, Biskupske konferencije služe istom narodu

Napisano 28.01.2015. 12:02
Zajedničko godišnje zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i Biskupske konferencije BiH

Zajedničko godišnje zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i Biskupske konferencije BiH održano je 26. siječnja u Zagrebu, a dijelu zasjedanja, kojim su predsjedali nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić, predsjednik HBK, i biskup banjolučki mons. Franjo Komarica, predsjednik BK BiH, pridružio se i apostolski nuncij u RH nadbiskup Alessandro D’Errico koji je prenio blagoslov i pozdrave Svetog Oca.

 Kazao je da je, s gledišta Svete Stolice, godišnje zajedničko zasjedanje dviju Biskupskih konferencija važan događaj, jer daje mogućnost ne samo za zajedničko odlučivanje o zajedničkim pitanjima pastoralnoga života, već i da se zajedno razmišlja o izazovima s kojima se hrvatski katolički narod mora suočiti u konkretnim situacijama ovoga vremena.

Nadbiskup Puljić istaknuo je da dvije Biskupske konferencije, iako djeluju u dvije države, kroz zajedničke poslove i umrežene institucije služe istom narodu. Biskup Komarica je informirao o privođenju kraju postupaka za beatifikaciju slugu Božjih nadbiskupa Josipa Stadlera i Petra Barbarića te zahvalio za dragocjenu pomoć koju je stradalima pružio hrvatski Caritas tijekom prošlogodišnjih poplava u BiH.

Biskupi su upoznati s aktualnim pitanjima hrvatske inozemne pastve te su zahvalili svima koji potpomažu opstanak Hrvata katolika u BiH, napose u onima dijelovima u kojima su egzistencijalno ugroženi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi